Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: I can no longer access the board on apple devices

  1. #1
    Senior Member HughH's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    2,224

    Unhappy I can no longer access the board on apple devices

    I have been noticing a lot of maintenance activity on the board in the past few days. When that is happening (I Presume) I get a message on my PC that there is no access to the board - which is understandable.

    However over the past few days even when I can access the board on my PC I cant on apple devices - IPad, Iphone etc
    I get the message ""Safari cannot open the page because the server cannot be found"
    Even when I turn the devices off completely to clear them I can initially get back to the home page when the devices are turned back on BUT then when I try to open any other page I get the same message.

    Is this something wrong with my devices or is it a more general problem
    Hugh Hodges
    73 911E
    Melbourne Australia

    Foundation Member #005
    Australian TYP901 Register Inc.

    Early S Registry #776

  2. #2
    Midnight Runner popowitz's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    West LA
    Posts
    982
    I'm on a MacBook Pro as I write this. No issue on my Apple X phone either.
    Registry Member #1583
    '73 911 S Aubergine (VIN#9113301295)

  3. #3
    Senior Member HughH's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    2,224
    What OS are you currently running? My devices have all been "upgraded" to iOS13.3.1 in the past couple of days
    Hugh Hodges
    73 911E
    Melbourne Australia

    Foundation Member #005
    Australian TYP901 Register Inc.

    Early S Registry #776

  4. #4
    Serial old car rescuer Arne's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Eugene, OR
    Posts
    1,401
    I've got iOS 13.3.1 on my phone also, no issue. On my MacBook Pro (Catalina, 10.15.3) right now.

    "Server can not be found" messages are often DNS-related, not the server itself. If DNS (the directory that tells your device where to find the server) is working but the server is down or unavailable, the error is normally something like "the server is not responding".
    - Arne

    Mostly done
    - 1972 911T coupe, Silver Metallic, Fuchs, Appearance Group, F&R sway bars, factory installed Frankfurt. Soon to regain factory A/C.
    Sold - 1984 911 Carrera coupe, Chiffon white; 1973 914 2.0, Saturn Yellow; 1984 944, Silver Metallic

  5. #5
    Senior Member HughH's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    2,224
    It seems to be an issue with my isp Optusnet.com.au. When I try thru that I get the message. That includes my phone even when not on wifi. However using some one else’s ISP it works on my phone via WIFI connection.
    so somehow it would appear that whatever changes have been made to the site in the past few days have resulted in my ISP refusing to connect to the site.

    Also I have just discovered that the only reason that I can connect via the PC is because I also have a VPN to a different ISP on it for work. When that VPN is disconnected I get this meassage


    Hmm. We’re having trouble finding that site.

    We can’t connect to the server at www.early911sregistry.org.

    If that address is correct, here are three other things you can try:

    Try again later.
    Check your network connection.
    If you are connected but behind a firewall, check that Firefox has permission to access the Web.
    Last edited by HughH; 02-26-2020 at 06:42 PM.
    Hugh Hodges
    73 911E
    Melbourne Australia

    Foundation Member #005
    Australian TYP901 Register Inc.

    Early S Registry #776

  6. #6
    Senior Member HughH's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    2,224
    Bump
    Tech guys I cant access the site at all via my ISP - any device or even on my phone not on wifi. It would appear that since about a week ago Optusnet (my ISP) in Australia can no longer find the early S server. I can only access it using a completely different ISP at a cafe or on my work PC which also uses a completely different ISP

    I presume it will be the same for any other Optusnet user in Australia
    Hugh Hodges
    73 911E
    Melbourne Australia

    Foundation Member #005
    Australian TYP901 Register Inc.

    Early S Registry #776

  7. #7
    Serial old car rescuer Arne's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Eugene, OR
    Posts
    1,401
    This sounds like a stale DNS server at Optusnet.

    By default, your Internet connection will be using a master DNS server within Optusnet. Try applying a personal DNS server. On you Mac open the Network Preferences, select WiFi and click the Advanced button on the lower right, then select DNS in the Advanced panel.

    Name:  Screen Shot 2020-02-29 at 9.56.46 PM.jpg
Views: 79
Size:  38.2 KB

    In this pane, click the + lower left, and add 208.67.222.222 then click OK. When the pane goes away, click Apply. Then try to go to www.early911sregistry.org
    - Arne

    Mostly done
    - 1972 911T coupe, Silver Metallic, Fuchs, Appearance Group, F&R sway bars, factory installed Frankfurt. Soon to regain factory A/C.
    Sold - 1984 911 Carrera coupe, Chiffon white; 1973 914 2.0, Saturn Yellow; 1984 944, Silver Metallic

  8. #8
    Restoration newbie.
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1,394
    Hugh, there's something wrong with Optus & Networksolutions. I can't get to any site through my mobile phone (on Optus) registered by networksolutions.

    andy
    67S in pieces
    EarlyS: 1358
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  9. #9
    Senior Member HughH's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    2,224
    thanks Andy
    yes it seems a much bigger problem than I can fix / influence

    also thanks Arne - i tried to do what you suggested but could not find the area to tweak on Ipad or phone and in any case it looks as if it is a more significant problem
    Hugh Hodges
    73 911E
    Melbourne Australia

    Foundation Member #005
    Australian TYP901 Register Inc.

    Early S Registry #776

  10. #10
    Serial old car rescuer Arne's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Eugene, OR
    Posts
    1,401
    Quote Originally Posted by HughH View Post
    also thanks Arne - i tried to do what you suggested but could not find the area to tweak on Ipad or phone and in any case it looks as if it is a more significant problem
    Here's how to do it on an iOS device. https://www.howtogeek.com/261701/how...ur-ios-device/

    I'm curious as to whether that works. If it does, that would pretty well pin down what the problem is.
    - Arne

    Mostly done
    - 1972 911T coupe, Silver Metallic, Fuchs, Appearance Group, F&R sway bars, factory installed Frankfurt. Soon to regain factory A/C.
    Sold - 1984 911 Carrera coupe, Chiffon white; 1973 914 2.0, Saturn Yellow; 1984 944, Silver Metallic

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Message Board Disclaimer and Terms of Use
This is a public forum. Messages posted here can be viewed by the public. The Early 911S Registry is not responsible for messages posted in its online forums, and any message will express the views of the author and not the Early 911S Registry. Use of online forums shall constitute the agreement of the user not to post anything of religious or political content, false and defamatory, inaccurate, abusive, vulgar, hateful, harassing, obscene, profane, sexually oriented, threatening, invasive of a person's privacy, or otherwise to violate the law and the further agreement of the user to be solely responsible for and hold the Early 911S Registry harmless in the event of any claim based on their message. Any viewer who finds a message objectionable should contact us immediately by email. The Early 911S Registry has the ability to remove objectionable messages and we will make every effort to do so, within a reasonable time frame, if we determine that removal is necessary.