Results 1 to 3 of 3

Thread: Ignition problem

  1. #1

    Ignition problem

    I am a fairly new owner of a 1973 911E and I'm having an ignition problem. When I insert my key I can turn the key far enough for the radio and headlights to go on but no further. I can't get the car to start because I can't physically turn the key to spark it up. I've tried three different keys so I don't think that's it, and I've tried a little lubrication with no luck. Any suggestions?

    Thanks

    D. Goodwin

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,008

    Re: Ignition problem

    Originally posted by DGood
    I am a fairly new owner of a 1973 911E and I'm having an ignition problem. When I insert my key I can turn the key far enough for the radio and headlights to go on but no further. I can't get the car to start because I can't physically turn the key to spark it up. I've tried three different keys so I don't think that's it, and I've tried a little lubrication with no luck. Any suggestions?

    Thanks

    D. Goodwin
    What have you tried as a lube?

    My '73 ignition switch became very difficult to operate. I spoke with my locksmith who sold me a can of "Trilube". After two applications, I won't say it is like new, but the phrase "almost like new" leaps to mind every time I start the car. I asked him why this was the stuff to use. He told me that other lubes commonly used (like WD-40) work for a while but leave a residue that hardens and eventually gums everything up. Supposdly this lubricant does not have that property. Time will tell.

    Good luck.
    Harry

    Member #789
    1970 VW Sunroof Kombi Bus - "The Magic Bus"
    1973.5 911T Targa for fun - "Smokey"
    2009 MB C300

  3. #3

    Re: Ignition Problem

    Thanks, I'll give that a try.

    DGoodwin

Similar Threads

  1. Possible problem
    By frankmar in forum Technical Info
    Replies: 47
    Last Post: 02-20-2013, 01:00 AM
  2. ignition lock removal problem
    By RSTarga in forum Technical Info
    Replies: 7
    Last Post: 12-31-2010, 05:06 PM
  3. PM problem
    By Cliff in forum General Info
    Replies: 2
    Last Post: 12-13-2010, 01:08 PM
  4. Problem...3.0 RSR
    By cyber2213 in forum Technical Info
    Replies: 33
    Last Post: 08-31-2010, 03:22 PM
  5. Pertronix Ignition Problem?
    By 66-68shelby in forum Technical Info
    Replies: 14
    Last Post: 05-25-2006, 05:23 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Message Board Disclaimer and Terms of Use
This is a public forum. Messages posted here can be viewed by the public. The Early 911S Registry is not responsible for messages posted in its online forums, and any message will express the views of the author and not the Early 911S Registry. Use of online forums shall constitute the agreement of the user not to post anything of religious or political content, false and defamatory, inaccurate, abusive, vulgar, hateful, harassing, obscene, profane, sexually oriented, threatening, invasive of a person's privacy, or otherwise to violate the law and the further agreement of the user to be solely responsible for and hold the Early 911S Registry harmless in the event of any claim based on their message. Any viewer who finds a message objectionable should contact us immediately by email. The Early 911S Registry has the ability to remove objectionable messages and we will make every effort to do so, within a reasonable time frame, if we determine that removal is necessary.